Τα Λεσβιακά προϊόντα ταξίδεψαν (σ)τον κόσμο!!!
Τα προϊόντα της Λέσβου που διέθεσαν στο Lesvos Food Fest (σύνολο παραγωγών) παραγωγοί ταξίδεψαν Μυτιλήνη, Αθήνα, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Σάμο, Σουηδία, Μεγάλη Βρεταννία, Καναδά με παραλήπτες παλιούς και νέους φίλους του φεστιβάλ.
Αλέξανδρος Παπανδρέου, Alexandros Papandreou Cooking Studio
Κωστής Κωστάκης, Αλα γκρεκ -Αθήνα
Μαρία Πανάγου, Μυτιλήνη
Ειρήνη Τζώρτζογλου, Μεγάλη Βρεταννία- Guest Σπύρος Μαριάτος cheesycakes
Έυαγγελία Μουστάκα, Εστιατόριο Μετέωρα, Αννόβερο
Βαγγέλης Μπιλιμπάς – Ασλάνης Παντερλής, ΕΟΣ Σάμου
Ιωσηφέλης Στράτης, Αθήνα
Χάρης Κατρακάζας – Σουηδία
Νικολέτα Σγουρού, Μπακάλικο- Αυστρία
Peter Minaki, Καλοφαγάς – Καναδάς
Δημήτρης Κουλτούκης – Olive Street Food, Βέλγιο
Και το ταξίδι μας συνεχίζεται…
Με πρώτη ύλη τα εξαιρετικά προϊόντα της Λέσβου δημιουργήθηκαν 27 εμπνευσμένες συνταγές που παρουσιάστηκαν σε live και μαγνητοσκοπημένα βίντεο.
Καπιράδα με βράσμα από σύκο και λικέρ ρόδι
Χταποδάκι αρωματισμένο με ξύδι τριαντάφυλλο
Κατσικάκι γεμιστό με λαδοτύρι
Λεσβιακή Tarte fine με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο και γαρνιτούρα παστού
Arancini με μανέστρα Λέσβου
Τάρτα με βερίκοκα με κρέμα αρωματισμένη από ροδόσταμα
Γκιουζλεμές με φέτα, λιαστή ντομάτα και ελιές αρωματισμένες με μπούκοβο ψημένοι στο saj
Σαρδέλες στα κάρβουνα τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα
Burger λουκάνικου με λαδοτύρι
Ρουαγιάλ αχινού με Λεσβιακά βότανα, τραχανά και ούζο.
Φρέσκια σαλάτα Λισορίου με μυρωνι
Tο ενδιαφέρον και η εξωστρεφής διάθεση όλων των συντελεστών της δράσης για τη δυναμική προβολή του νησιού μας αποτελεί μια νέα αφετηρία για δικτύωση και συνεργασίες.
Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την Γαστρονομία της Λέσβου και να την συνδέουμε με τον τουρισμό, με στόχο μια ολική προσέγγιση και προβολή της ταυτότητας του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συνεργασία!
Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από νέες προτάσεις και ιδέες που δεχτήκαμε με έναυσμα το Lesvos Food Challenge.