Αναβολή του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και “Lesvos Food Fest Challenge”.

Αγαπητοί συνεργάτες-εταίροι του Lesvos Food Fest,

Διανύοντας μια εποχή συγκρατημένης αισιοδοξίας σχετικά με τις ημερομηνίες ανοίγματος

της εστίασης και του τουρισμού και έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα  στη συγκεκριμένη περίοδο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας σκέψεις σχετικά με την οργάνωση του Φεστιβάλ.

Βάσει του περιεχομένου του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουμε συναποφασίσει, και με μεγάλο προβληματισμό όσον αφορά τόσο στην προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου όσο και στο μέλλον του τουρισμού και των επιχειρηματικών κλάδων που συνδέονται με τη φιλοξενία, προσανατολιζόμαστε στην αναβολή του Lesvos Food Fest όπως αυτό έχει προγραμματιστεί, για το 2021.

Για τους παραπάνω λόγους και κατόπιν σύστασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Τουρισμό Μολύβου αναζητούμε εναλλακτικές προτάσεις για να αποφευχθεί η αδρανοποίηση του Lesvos Food Fest.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την όποια απόφαση παρθεί με ομοφωνία των εταίρων θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την τριετή πορεία του φεστιβάλ καθώς και τους στόχους που έχουμε θέσει για την προβολή της γαστρονομίας του νησιού μας. 

Μια από τις προτάσεις που  προσαρμόζεται στις νέες τάσεις της COVID εποχής και έχει ως στόχο να ταξιδέψει τη Λεσβιακή γαστρονομία στην Ελλάδα και στον κόσμο είναι το

“Lesvos Food Fest Challenge“. 

Συνοπτικά το περιεχόμενο της δράσης:

Η οργάνωση του φεστιβάλ θα συλλέξει προϊόντα από τους 60 παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται κατά τα 3 χρόνια διεξαγωγής του και θα τα οργανώσει σε θεματικές συνταγών (Breakfast, Brunch, Ouzo, High Tea, Fingerfood κλπ)

Από την παραπάνω διαδικασία θα προκύψουν Lesvos Food Challenge Boxes με προϊόντα, τα οποία θα σταλούν σε ισάριθμους chef και μάγειρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να τα εντάξουν σε συνταγές και να μαγειρευτούν live βάσει προγράμματος που θα καταρτιστεί.

Με αυτόν τον τρόπο οι chef θα “προκαλούν” τον επόμενο συνάδελφο βάσει προγράμματος με τη μορφή “σκυταλοδρομίας”.

Θεωρούμε ότι η προαναφερθείσα δράση θα έχει την αποδοχή του κοινού και των συνεργατών μας και θα ενεργοποιήσει παλιές και νέες συνεργασίες.

Αναμένουμε τις προτάσεις σας αφενός για την οργάνωση του φεστιβάλ και αφετέρου για τις

εναλλακτικές δράσεις καθώς και την πρόθεσή σας να συνδράμετε ενεργά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα κινητοποιηθούν για την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *