Το Lesvos Food Fest επέστρεψε δυναμικά και νόστιμα. Lesvos Food Fest – Μια γαστρονομική βόλτα στη Λέσβο από Βορρά και Νότο και από Ανατολή σε Δύση.


Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξανάστρωσαν το Λεσβιακό
τραπέζι από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, τον  Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Προοδευτικής Σκάλας Καλλονής, το βιβλιοπωλείο ‘’book & art’’ και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, με κέφι και όρεξη, ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα με εργαστήρια μαγειρικής, έθιμα, συνταγές, μουσικές, παιχνίδια, περιηγήσεις μαγειρέματα, δοκιμασίες και προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου.
Το Lesvos Food Fest πέρασε από 8 περιοχές και άφησε τo αποτύπωμα της Λεσβιακής Γαστρονομίας μέσα σε 5 νόστιμες ημέρες.
Η γαστρονομική μας βόλτα ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου από το Πλωμάρι και είχε άρωμα γλυκάνισου, την επόμενη ημέρα στη Μυτιλήνη πήρε τη μορφή πάρτι για μικρούς και μεγάλους, ενώ την ίδια ώρα στην Καλλονή σκίζαμε τη σαρδέλα.


Στις 15 Ιουλίου στον Μόλυβο απολαύσαμε φαγητό του δρόμου μετά μουσικής και ξέφρενου χορού και παράλληλα στον Πολιχνίτο ξεναγηθήκαμε στους δρόμους του γάλακτος και φάγαμε το πιο όμορφο brunch.

Στις 16 Ιουλίου η Ερεσός μας παρουσίασε μια slow food προσέγγιση του βράσματος και η Στύψη μας υποδέχτηκε για μια βιωματική ξενάγηση στον οικισμό με θέμα το ελαιόλαδο.
Τη λήξη του φεστιβάλ σηματοδότησε μια αναπαράσταση του Λεσβιακού γάμου στην Πέτρα συμβολίζοντας την σπουδαιότητα της ένωσης.

Ο Φορέας Τουρισμού θα ήθελε να ευχαριστήσει τους 8 εταίρους του Φεστιβάλ για την συνεργασία τους και την βοήθεια τους καθώς και όλους τους τοπικούς χορηγούς, παραγωγούς για την διάθεση των προϊόντων.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Χρυσό Χορηγό Hotel Defkalion, Petra, Lesvos,

στον Αργυρό Χορηγό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου – Ouzo Plomari

στους Ειδικούς Χορηγούς Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική, Antonios & Effie Kassimiotis και σε όλους τους υπόλοιπους χορηγούς του φεστιβάλ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές τα χαρούμενα πρόσωπα όλων των δράσεων για την ομαδική προσπάθεια, την συμμετοχή, την διάθεσή την προσφορά και την ακούραστη ενέργεια που μας μετέδωσαν.  

Το Lesvos Food Fest ήταν υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Επίσης, είχε την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.


Επισκεφθείτε το επίσημο site του lesvosfoodfest  https://lesvosfoodfest.com/ που ενημερώνετε συνεχώς με οπτικοακουστικο υλικο για να πάρετε μια γεύση  από το οδοιπορικό του 4ου Lesvos Food Fest με και μείνετε συντονισμένοι στα social media για στιγμές και συνταγές του φεστιβάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *