Δ.ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Η ΛΕΣΒΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες MOLYVOS URBAN MTB

Μετράμε αντίστροφα για την φετινή μεγάλη διοργάνωση του 7ου Lesvos – Molyvos URBAN MTB Race που θα γίνει 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στον Μόλυβο.  

Οι δύο πολύ μεγάλοι αγώνες LESVOS – MOLYVOS URBANMTB RACE XCO – C2 θα πραγματοποιηθούν στις  30/9/2022  και στις 02/10/2022 και είναι από τους πιο μεγάλους αγώνες στην Ευρώπη όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο με σκοπό την συγκέντρωση βαθμών για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα με τους διεθνείς, θα διεξαχθούν και οι πανελλήνιοι αγώνες  Eliminator XCE που θα γίνουν την 01/10/2022 και το Ελληνικό κύπελο XCO ορεινής ποδηλασίας

στις 2/10/2022 που θα φέρει τους καλύτερους αθλητές από όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν στους δύο διεθνείς αγώνες.

Το τριήμερο των αγώνων  θα συμπληρώσουν οι  αγώνες  MOLYVOS URBAN MTB OPEN, όπως κάθε χρόνο, στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου, για τους υπόλοιπους ποδηλάτες.

   

Mια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας της Ευρώπης στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.  

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Υδρόγειος Ασφαλιστική.

Επίσης η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της Elpen, Blue Star Ferries & Hellenic Seaways Official Fan Page, Coca-Cola 3E, Centro Βέλος Απόστολος, Αγροτική Στέγη, Π. & Γ. Χατζημανωλάκης Ο.Ε., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos, Οικόραμα Γιαννής, Προδρόμου Φωτισμός και άλλων υποστηρικτών και χορηγών.

Η διοργάνωση που γίνεται για έβδομη συνεχή χρονιά έχει σαν στόχο να προωθήσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική ομορφιά του τουριστικού προορισμού της Λέσβου, καθώς και να αναδείξει το ξεχωριστό Ολυμπιακό Άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας “Cross Country MTB”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *