Κατάργηση καταστήματος ΕΤΕ Μήθυμνας

Αξιότιμη Κυρία, αξιότιμοι Κύριοι,

Σας απευθυνόμαστε, προκειμένου να σας μεταφέρουμε την ανησυχία μας, για την προοπτική κατάργησης του Καταστήματος σας (ΕΤΕ 407) Μήθυμνας, αλλά και να σας απευθύνουμε την θερμή παράκληση επανεξέτασης του όλου θέματος.  

Αυτό το πράττουμε, εκπροσωπώντας οι δύο φορείς το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή (Μολύβου, Πέτρας, Άναξο, Συκαμνιά, Βαφειό, Στύψη κλπ.) με πάνω από 400 μέλη από όλους τους κλάδους (Ξενοδοχεία, εστιατόρια και συναφή, τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια-αυτοκίνητα, τουριστικά μαγαζιά, λοιπούς επαγγελματίες. Αλλά και σαφώς διαδραματίζοντας  πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ζωή της Μήθυμνας και της ευρύτερης περιοχής και κάτ επέκταση όλης της Λέσβου.

Θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι :

Η Τράπεζα σας αποτελεί από το 1981 που εγκαταστάθηκε στην Μήθυμνα, μεγάλο στήριγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών μας, τόσο με την επιτόπια, όσο και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

Ένας σημαντικός λόγος της επιστολής μας είναι ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα δυσθυμίας και απογοήτευσης σε όλη την ευρύτερη περιοχή και στα μέλη μας που όλα αυτά τα χρόνια είναι πελάτες της τράπεζάς σας.

Πέραν αυτών επισημαίνουμε:

  • Αναφορικά με όσες συναλλαγές απαιτούν προσωπική παρουσία, αυτές πρέπει να γίνονται από το Κατάστημα σας στην Καλλονή, το οποίο είναι κατά 28 χιλιόμετρα απομακρυσμένο. Η διαδρομή καλύπτεται δυστυχώς από ένα παλαιωμένο οδικό δίκτυο, ανισόπεδης υψομετρικής διαφοράς με πολλές στροφές, οι οποίες παρουσιάζουν κινδύνους.
  • Οι απαιτούμενες μεταβάσεις στην Καλλονή και η συνεπαγόμενη απώλεια προσωπικού και επιχειρηματικού χρόνου, είναι βέβαιο ότι δεν θα εξυπηρετούν την απαιτούμενη οικονομική απόδοση των μελών μας.
  • Το κατάστημα σας στη Μήθυμνα εξυπηρετεί τις κοινότητες Άργενος, Λεπέτυμνος, Συκαμιά, Πέτρα, Σκουτάρος, Στύψη, ως και λοιπούς μικρούς οικιστικούς. Πρόκειται για μια μεγάλη γεωγραφική και οικονομική περιοχή των πρώην Δήμων Μήθυμνας και Πέτρας η οποία αριθμεί 20.000 δημότες περίπου
  • Θεωρούμε ότι οφείλει να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη στήριξη και υπηρεσία του καταστήματος σας προς την τοπική μας οικονομία και το κοινό, τόσο των συμπολιτών μας όσο και των ξένων τουριστών.
  • Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία του καταστήματος σας στη Μήθυμνα, οφείλει να συνεχιστεί για τους προαναφερόμενους λόγους, κυρίως όμως για τον λόγο ότι είναι το μοναδικό εν λειτουργία τραπεζικό κατάστημα στην Μήθυμνα και την ευρύτερη περιοχή.

Σας απευθύνουμε την παράκληση, η αρμόδια αρχή της Τράπεζας σας να επανέλθει στον σχεδιασμό ή απόφαση, επανατοποθετούμενη κατά τρόπο ανταποκρινόμενο στα αιτήματα και ανησυχίες της προβληματισμένης τοπικής κοινωνίας μας και των πελατών σας.

Θεωρούμε βέβαια ότι οι ευθύνες της συστημικής Τράπεζας σας είναι ιδιαίτερα μεγάλες, εφ’ όσον εξυπηρετεί τόσο τους οικονομικούς της στόχους, όσο βεβαίως και το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της τοπικής μας κοινωνίας και κατ’ επέκταση της ανάπτυξης του ακριτικού νησιού μας.

Διατελούμε με θερμές ευχαριστίες και με ιδιαίτερη τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΗΘΥΜΝΑΣ

ΚΑΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ

Μόλβαλης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *