ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δεσμός το πρώτο Σχολείο Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.Στις τρεις ημέρες του σχολείου συζητήθηκαν διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούσαν την επιμόρφωση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων:Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ο Ηλίας Γεωργόπουλος επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στα προγράμματα και την υποστήριξη των επιχειρηματιών καθώς και στην ανθεκτικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στην συνέχεια ο Γιώργος Θανόπουλος επιστημονικό στέλεχος στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την εισηγήσεις του Στέφανου Οικονομίδη ιδρυτή της SEO In Greece που αφορούσαν την ψηφιακή ασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου καθώς και την ψηφιακή ασφάλεια και τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέλυσε όλα όσα χρειάζονται για τον υπεύθυνο καταστήματος εστίασης και τον οδικό χάρτη του υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.Το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε μία ανοιχτή συγκέντρωση με τους επαγγελματίες της εστίασης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως συνδικαλιστικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα κλπΚατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Φορέα αλλά και του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου Μόλβαλης Νίκος απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Σωματείου στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ Γιώργο Καββαθά για την στήριξή του και για την συμβολή του στην ανάδειξη της Λεσβιακής Γαστρονομίας.Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των οίνων ΕΟΣ Σάμου από τον Καμπούρη Κώστα και τον Τίτο Φρατζή και στην συνέχεια με γευστική δοκιμή.Το τριήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου με τις εισηγήσεις του Ντελέζου Κώστα Υγιεινολόγος Msc, υποψήφιος Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, Λέκτορας Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας που αφορούν τον ρόλο του υγειονομικού υπεύθυνου και του των χειριστών τροφίμων, αλλαγές και υποχρεώσεις από την εφαρμογή του HACCP στην καθημερινή λειτουργία των ΚΥΕ, ο ρόλος των διαγραμμάτων ροής -εκθέσεων παραγωγικής διαδικασίας, ο ρόλος των αρχείων του HACCP, ανάλυση -επεξήγηση ευρημάτων κτιριακών παρατηρήσεων κατά τον υγειονομικό έλεγχο, ανάλυση -επεξήγηση ευρημάτων επί των τροφίμων κατά τον υγειονομικό έλεγχο.Το επόμενο τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2022 οι εργασίες του θεματικού σχολείου συνεχίζονται με το Σχολείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν στην πράξη πως μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών, αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και παραπόνων, καθώς και ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας.Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ενότητες και βιογραφικά ομιλητών στο link: https://desmos.eu/events/Το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.Για δηλώσεις συμμετοχής στο παρακάτω link: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe6…/viewformΗ συστηματική επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας εργοδοτών, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών που επιθυμούμε για τον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *