Ασφαλείς και αισιόδοξοι για το αύριο

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας από τις δυσκολότερες χρονιές που περάσαμε ποτέ. Τοπικά και παγκόσμια. Στο μεγάλο τοπικό πλήγμα του μεταναστευτικού ήρθε να προστεθεί η πανδημία και τα αναγκαία αλλά επώδυνα, για όλους μας, μέτρα για την αποτροπή της. Οι αλλαγές και οι εξελίξεις, οικονομικές και κοινωνικές, που θα ακολουθήσουν, οι νέες προσαρμογές που θα απαιτηθούν για μια καινούργια εκκίνηση στην οικονομία του τουρισμού είναι μπροστά μας.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, παρά την πανδημία και την αναστολή πολλών δραστηριοτήτων του, δεν σταμάτησε ποτέ και συνεχίζει να παρεμβαίνει με τα αιτήματα και τις  προτάσεις του προς την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, την ΔΕΥΑΛ Λέσβου, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, τον ΣΕΤΕ, την ΓΣΕΒΕ. Αιτήματα και προτάσεις  για την ανακούφιση των επαγγελματιών και δημοτών που πλήττονται εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν της Λέσβου.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν, προσπαθούμε, συνεχώς, υπό το συγκροτημένο παλλεσβιακά brand  “Lesvos the other  Aegean”,που πλέον, υιοθετήθηκε και από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα για την προώθηση του νησιού και την τοποθέτησή του, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις διεθνείς αγορές.

Οι εναλλακτικές, κάθετες, αγορές στις οποίες, εδώ και χρόνια, ο Φορέας αγωνίζεται να τοποθετήσει το νησί μας, φαίνεται να διαμορφώνουν, τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη στην μετά covid εποχή με κατεύθυνση σε μια βιώσιμη-αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Σε αυτά τα πλαίσια, ως Φορέας Τουρισμού Μολύβου:

  • Συνεχίσαμε τις ενέργειες για την προβολή της Λέσβου με την προώθηση του brand Lesvos the other Aegean και την χρήση εφαρμογών online επικοινωνίας στα social media.
  • Συνεχίσαμε την ανανέωση, αναβάθμιση και εμπλουτισμό της κεντρικής ιστoσελίδας: www.theotheraegean.com, όλων των social media (twitter, facebook, instagram), έχουμε προχωρήσει στην παραγωγή δικού μας φωτογραφικού υλικού και σε στοχευμένες καμπάνιες για την προβολή της Λέσβου μέσω social media.
  • Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου έχουν δημιουργηθεί 3 video spot και παραγωγή φωτογραφικού υλικού που θα χρησιμοποιηθούν στις καμπάνιες προβολής της επόμενης χρονιάς.
  • Συνεχίζουμε να έχουμε ένα οργανωμένο γραφείο με υπαλλήλους και εξοπλισμό. Σημαντική βοήθεια σε αυτό προσφέρει το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που μέσα από τα κοινά γραφεία συνδράμει σε όλο αυτό το εγχείρημα.
  • Εκδώσαμε το ενημερωτικό Free Press 2020 και τον  χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών εκδόσεις απαραίτητες για τους επισκέπτες του νησιού.

Στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής προσφοράς μας:

  • Τοποθετήσαμε 2 απινιδωτές σε κεντρικά σημεία στον Μόλυβο και στην Πέτρα με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η οποία και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.
  • Ετοιμαζόμαστε, στο επόμενο διάστημα, για την τοποθέτηση και σε άλλα σημεία απινιδωτών και στην δημιουργία ομάδας Πρώτων Βοηθειών με εξοπλισμό που μας έχουν διαθέσει άλλοι χορηγοί.
  • Συνεχίσαμε την ομαδική ασφάλεια ζωής και βοήθειας με την INTERAMERICAN. Ένα προνόμιο για την υγεία που αφορά τα μέλη του δικτύου.
  • Θεσμοθετούμε το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, υπό τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με την έγκριση της πρότασή μας από την ΕΤΑΛ  μέσου του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER  με το ποσό  19 058 € για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στον πολιτιστικό τομέα:

  • Συνεχίζουμε την δημιουργία για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΔΕΣΜΟΣ». Για το έργο αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, σχεδόν, στο 50%. Ο νέος Πολυχώρος Πολιτισμού που δημιουργούμε γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER με συνολικό προϋπολογισμό 243.146,00 € (συνολικής δημόσιας δαπάνης).  Ένα  μεγάλο έργο που υλοποιείται και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2021. Ο σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού για όλη την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Ένας χώρος που θα ταυτιστεί με τον πολιτισμό του Μολύβου και παράλληλα θα συνδράμει και θα υποστηρίξει την πολιτιστική – τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Λέσβου.
  • Οργανώσαμε και φέτος τον Θεσμό με το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου.

Στην χρονιά που διανύουμε ήταν να πραγματοποιηθεί και η εκλογική διαδικασία για την ανανέωση των οργάνων Διοίκησης του Φορέα. Δυστυχώς δύο φορές,  μία τον Απρίλιο που έληγε η θητεία του υπάρχοντος Δ.Σ. και μία τον Νοέμβριο όπου είχε μεταφερθεί δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων και των μέτρων για την πανδημία.

Το Δ. Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση, λόγω της αδυναμίας σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε να  μεταφερθούν οι εκλογές στο πρώτο τετράμηνο του 2021 εφόσον   το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σ’ αυτή την σχεδιαζόμενη, μετά την πανδημία πορεία του συλλογικού μας δικτύου Lesvos the other Aegean και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, θεωρούμε δεδομένη την στήριξή σας όπως πάντοτε. Χωρίς την στήριξη αυτή και την συνδρομή όλων σας τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί και τίποτα δεν μπορεί να γίνει κατορθωτό. Η κρίση την οποία περνούμε ας γίνει η νέα ευκαιρία του μέλλοντός μας. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι πρωτίστως στο δικό μας χέρι.

Ευχόμαστε ήρεμες και καλές γιορτές σε όλες και  όλους.

Υγιείς και ασφαλείς για μια  νέα δημιουργική εκκίνηση το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *