ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου από την ίδρυσή του, αναπτύσσει  και προβάλλει σε συνεργασία με την ΕΤΑΛ ένα μεγάλο δίκτυο ασφαλών και σηματοδοτημένων περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών από διάφορες περιοχές του νησιού Μόλυβο, Πέτρα, Μανταμάδο κλπ.  καθώς και σημεία με ενδιαφέρον περιβαλλοντικό, γεωλογικό και παρατήρησης πουλιών για όλη την Λέσβο με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη την άμεση επαφή με την φύση τους κατοίκους και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Το δίκτυο βασίζεται σε παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με την χρήση αγροτικών δρόμων.

Όλη αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στον χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών που εκδίδει και διανέμει ο Φορέας τα τελευταία χρόνια και αφορά την ευρύτερη περιοχή Σκαμνιάς, Μολύβου, Πέτρας και ορεινού όγκου του Λεπετύμνου. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να περπατήσουν σε όμορφες κοιλάδες, υγροτόπους, δάση περιοχές Natura,κλπ.

Στο χάρτη επίσης απεικονίζεται η διαδρομή του διεθνή αγώνα δρόμου βουνού Lesvos Trail και υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους περιπατητές και ποδηλάτες που κινούνται σε αυτές τις διαδρομές.

Για τους παραπάνω λόγους και σε μία πολύ δύσκολη περίοδος για τον τουρισμό της Λέσβου ζητάμε την συμβολή σας και την έμπρακτη βοήθειά σας.

Συγκεκριμένα ζητάμε τον καθαρισμό των μονοπατιών την περίοδο μετά το Πάσχα ως τέλος Μαΐου. Ειδικά φέτος με τις έντονες βροχοπτώσεις χρειάζεται καθαρισμός ιδιαίτερα από τα χόρτα και κάποια κλαδέματα ώστε η διέλευση να είναι βατή.

Τα μονοπάτια που προτείνουμε παρέμβαση και έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα είναι:

Α) Σκαμνιάς Λεπετύμνου Κρύα Βρυση

Β) Λιμνοδεξαμενή Βαφειός

Γ) Πέτρα Πετρί Λυγώνα

Δ) Πέτρα Λυγώνα Βαφειός

Ε) Λυγώνα Άγιος Δημήτριος

ΣΤ) Βαφειός Λαγού

Ζ)   Άναξος Λαφιώνα

Πιστεύουμε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος που θα συμβάλει στην ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού στην περιοχή μας για όποιους επισκέπτες αποφασίσουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο να επισκεφτούν το νησί μας. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να υποδείξουμε στο συνεργείο τα σημεία που χρειάζονται παρέμβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *