ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός» το πρώτο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας της ευρύτερης περιοχής.Το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Σχολείο Γαστρονομίας με εισηγητές τον Ηλία Γεωργόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Θανόπουλο, τον Στέφανο Οικονομίδη και τον Ντελέζο Κώστα όπου αναφέρθηκαν σε διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούσαν το Marketing και την ποιοτική εξυπηρέτηση στην εστίαση, την ανθεκτικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης, τη ψηφιακή ασφάλεια, τους κίνδυνους του διαδικτύου, την ανάλυση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους νέους υγειονομικούς κανονισμούς κλπ.Έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης, όπως συνδικαλιστικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα κλπ έδωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε ανοιχτή συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης, όπου και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την συνολική προσφορά του για τον κλάδο της εστίασης και για την Λέσβο από τον Πρόεδρο Μόλβαλη Νικόλαο.Το Σχολείο Γαστρονομίας έκλεισε με την παρουσίαση και την γευστική δοκιμή των οίνων της ΕΟΣ Σάμου, από τον Καμπούρη Κώστα και τον Φραντζή Τίτο. Το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Σχολείο Τουρισμού, με εισηγητές τον Ανέστη Αναστασίου, και τον Σπύρο Κουρή, όπου ανέλυσαν την διαχείριση και αντιμετώπιση δυσκολιών, πάσης φύσεως παραπόνων, αντιρρήσεων δύσκολων πελατών και καταστάσεων στον κλάδο του τουρισμού μέσω των σύγχρονων εργαλείων εξυπηρέτησης, τα σύγχρονα μοντέλα εφαρμογής και βιωσιμότητας στον Τουρισμό, τις νέες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τον Βιώσιμο τουρισμό και αειφορία μέσω του τουριστικού κλάδου, την σημασία της τεχνολογίας στην βιωσιμότητα, την σημασία της ποιότητας στον τομέα των υπηρεσιών καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές μέτρησης της ποιότητας στη τουριστική βιομηχανία.Τις εργασίες του Σχολείου παρακολούθησε και ο πρύτανης του ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη κ. Καραμούζης Στάμος.Το Σχολείο Τουρισμού έκλεισε με παρουσίαση από το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη και γευστική δοκιμή ούζου. Το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες που έδωσαν ραντεβού για το 2023.Η διοργάνωση έγινε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νικόλαος αναφέρθηκε στην βούληση του φορέα να εφαρμόζει το κοινό όραμα των μελών του προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με την συνεργασία και την συνεχή μάθηση και εκπαίδευση, για την δημιουργία κοινών απόψεων για τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν της Λέσβου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *