Μοναστηριακή έναρξη του Lesvos Food Fest στην Αγιάσο με γεύσεις της Αγίας Σιών.

Μοναστηριακή έναρξη του Lesvos Food Fest στην Αγιάσο με γεύσεις της Αγίας Σιών.

Στον γραφικό οικισμό της Αγιάσου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της 1ης μέρας του 5ου Lesvos Food Fest. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης η ΑΜΚΕ “Visit Agiasos”, που οργάνωσε τη δράση με την καθοδήγηση της Δρ Ελένης Μαλούπα, Διευθύντριας ερευνών στη βιολογία και φυσιολογία φυτών και Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας του Συλλόγου Καβαλαραίων «Προφήτης Ηλίας», και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 16 έως 23 Ιουλίου.

Στα πλαίσια της πρωινής δράσης τα παιδιά έφτιαξαν παραδοσιακά χαλβαδοπταρέλια στο χαλβαδόσπιτο της Αγιάσου. Μια διαχρονική μυστική συνταγή παρουσιάστηκε από την Οικογένεια Μπουρλή μέσα από τη διαδρομή τριών γενεών.

Κατά την έναρξη της βραδιάς έγιναν χαιρετισμοί από την Τούλα Μακρέλλη Πρόεδρο της ΑΜΚΕ Visit Agiasos, και τον Θεόφιλο Μαντζώρο Μέλος του Δ.Σ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα αρωματικά φυτά της Ελληνικής γης, οι παραδοσιακές συνταγές της Αγιάσου, η μοναστηριακή κουζίνα εμπλουτισμένη με τοπικά αρτυματικά βότανα και παραδοσιακές μελωδίες από σαντούρια. Στο live cooking ο Στρατής Αξιδέλλης με τα τσιπς φασκόμηλου που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες, ενώ την επιμέλεια του χώρου ανέλαβε η Ελπίδα Κουμαρέλα.

Παρόντες οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Δημήτρης Παπαζυμούρης και οι εκπρόσωποι του δικτύου Greek Instagrammers Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη που ξεναγήθηκαν στον οικισμό από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Παρέα στη Λέσβο» και ενημερώθηκαν για τις διαδρομές της Αγιάσου από το Lesvos Ride.

Το παρών έδωσε για την κάλυψη της δράσης και το Aeolos TV ως χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και χορηγών.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς, υποστηρικτές που συνέβαλαν δυναμικά σε αυτό το ταξίδι και πάνω απ’ όλα τους εθελοντές μας για την αμέριστη βοήθεια.

Σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας που οργανώνει τη δράση «Χρώματα και νηστίσιμες γεύσεις».

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest!
http://lesvosfoodfest.com/program/

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ Visit Greece, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Welcometolesvos, της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου – Ouzo Plomari
Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡT ΑιγαίουΕΡΤ3 & Aeolos TV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *